windroos-vervolgpagina-ouders

Kleuters

Kleuters leren spelenderwijs met thema’s

Jonge kinderen leren vooral door te spelen. We werken met thema’s. Deze sluiten aan bij het niveau en de belevingswereld van de kleuters. Thema’s zijn bijvoorbeeld: natuur, wonen of feest. In elk thema is aandacht voor vaardigheden, zoals voorbereidend lezen, rekenen, motoriek en taal. Ook ‘de wereld’ en creativiteit komen aan bod in de thema’s.

 

Kinderen leren met en van elkaar

De kinderen helpen elkaar en leren van elkaar in de kring, aan tafel (werkles) en in de ‘hoeken’ Er is een huishoek, bouwhoek,  lees, luister- en schrijfhoek, computerhoek, timmerhoek, constructiehoek en een water-zandtafel. We kijken wat elk kind nodig heeft binnen de groep om te groeien. Er zijn makkelijke en moeilijkere opdrachten. Op deze manier houden we rekening met de verschillen tussen kinderen.

 

De verteltas voor thuis

Lezen en spelen stimuleren de ontwikkeling. U kunt daar thuis een steentje aan bijdragen. De kinderen nemen om de beurt een verteltas mee naar huis. In de verteltas zit een prentenboek, een informatief boekje, een spelletje en een kleurplaat. Ga samen met uw kind aan de slag met de materialen. Betrek, zo mogelijk, ook andere gezinsleden. Samen spelen en leren geeft meer plezier.

Interesse in een bezoek aan onze school?

Maak een afspraak