Wie zijn wij

Bij de Windroos komt talent tot bloei

Elk kind heeft talenten. Bij de Windroos helpen we kinderen uit alle windstreken hun talenten te ontwikkelen. Een talent stimuleer je door te oefenen. Kinderen oefenen bij ons vaardigheden waar ze hun hele leven plezier van hebben. In hun eigen tempo en op hun eigen manier. Zo krijgt ieder kind de kans om te groeien.  

Betrokken, optimistisch en betrouwbaar

Het team op de Windroos is betrokken, optimistisch en betrouwbaar. Dat is waar we voor staan en hoe we kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling.

Betrokken bij het kind

Betrokkenheid is dat je met geduld en nieuwsgierigheid naar een kind kijkt. Ook als het anders reageert of presteert dan verwacht of gewenst is. Dat je niet gelijk oordeelt, maar je afvraagt: wat heeft dit kind nodig om beter uit de verf te komen. Of zich anders te gedragen? Wij staan altijd naast de ouders. Samen zoeken we naar oplossingen of mogelijkheden. De leerkrachten van de Windroos zijn invoelend, maar tegelijkertijd helder en duidelijk. Ons doel is kinderen verder te brengen in het leren. Dat betekent dat je soms grenzen moet stellen. Betrokkenheid is ook interesse hebben in elkaar en elkaar helpen. We geven het goede voorbeeld en stimuleren kinderen en ouders om hetzelfde te doen.

Optimistisch over kansen en mogelijkheden

We denken in kansen en mogelijkheden, niet in belemmeringen. Dat geven we ook mee aan de kinderen. Een positieve houding, lef en doorzettingsvermogen zijn onmisbaar als je het beste uit jezelf wilt halen. Soms lukt het niet, juist dan is het belangrijk om door te zetten. We leggen de lat hoog. Plezier in het leren en naar school gaan, staan voorop. We streven naar voor het kind haalbare resultaten. Op het gebied van kennis en vaardigheden, maar ook in het contact met anderen en het uiten van je emoties.

Betrouwbaar in wat we zeggen en doen

We willen een goede band opbouwen met kinderen en ouders/verzorgers. Dat lukt alleen als er wederzijds vertrouwen is. Bij de Windroos zeggen we wat we doen en we doen wat we zeggen. We praten open en eerlijk met elkaar. In de klas en met ouder(s)/verzorger(s). Als je open en eerlijk met elkaar praat, leer je elkaar begrijpen. Zo scheppen we een veilige omgeving voor kinderen waarin ze kunnen groeien.

Wie werken en zitten bij ons op school?

De Windroos heeft locaties in de wijken Liendert en Rustenburg. In Liendert zit onze school in het gebouw ‘De Zonneparel’. Hier krijgen kinderen les uit de groepen 1 tot en met 5. De kinderen van de groepen 6, 7A en 7B en 8 krijgen les in ons gebouw in Rustenburg.

Ons team bestaat uit 18 medewerkers, verdeeld over de beide locaties.

Lees meer over ons team link]

De Windroos is een ABC-school

Met onze partners vormen we een ABC-school: ‘Amersfoortse Brede Combinatie School’. Dat betekent dat we samen opvang en onderwijs bieden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook is er ondersteuning voor ouders/verzorgers.

Lees meer over de ABC-school [link naar pagina]

De Windroos is opleidingsschool

Studenten van de lerarenopleiding aan de Marnix Academie, lopen bij ons stage. Ook studenten van het MBO doen bij ons ervaring op. We zijn blij en trots dat studenten bij ons hun prachtige vak in de praktijk leren.

 

Meer details in
de schoolgids

2024-2025